omgeving

West Zeeuws Vlaanderen staat bekend om haar prachtige landschappen. De afwisseling van oude en nieuwe polders, slingerende dijkjes en prachtige kreken. Liefhebbers van de natuur kunnen hier hun hart ophalen. Het Zwin (Nederland en België) wordt gezien als een van de belangrijkste natuurgebieden aan de Noordzeekust.
Het Zeeuwse strand wordt al jaren aangemerkt als een van de schoonste en rustigste stranden van Nederland. De verschillende opgangen (van Retranchement tot aan Groede) bieden volledig verschillende vormen van strandplezier. In de omgeving zijn natuurlijk vooral heel veel watervogels te vinden. Elk jaar weer landen er ooievaars in ons weitje tegenover het huis. Er staat ook een ooievaarsnest voor het huis waar een paartje op nestelt, het eerste succesvolle nest was in 2014.

Sint Anna ter Muiden is een van de oude kernen van de gemeente Sluis en heeft strenge regels voor wat betreft de verhuur van tweede woningen. Voor de vaste bewoners is het bijzonder hinderlijk als de verhuur steeds opnieuw voor overlast zorgt. Voor vakantiegangers die tot diep in de nacht willen feesten, of voor wie muziek in de tuin een must is, is dit dorpje niet geschikt.

Klachten over overlast van welke soort dan ook worden serieus opgevolgd. In het uiterste geval wordt de huurovereenkomst per direct beeindigd zonder restitutie van de reeds betaalde huur.